Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Grote branden in Noord-West Friesland

Grote branden in Noord-West Friesland

VROUWENPAROCHIE/MINNERTSGA- Twee grote branden hebben diverse brandweerkorpsen in Noord-West Friesland in de nacht van donderdag naar vrijdag bezig gehouden. De eerste brand ontstond vlak voor middernacht in een leegstaande boerderij aan de Waling Dykstrastraat in Vrouwenparochie.

De brandweerkorpsen van Sint Annaparochie, Stiens en Leeuwarden konden niet voorkomen dat het pand volledig afbrandde. De harde wind en het vele vliegvuur zorgden voor een snelle uitbreiding van de brand.

Terwijl er in Vrouwenparochie nog werd nageblust ontstond in Minnertsga een tweede brand bij een agrarisch bedrijf. De brandweer zette direct groot materieel in omdat er een aantal loodsen stonden op het perceel aan de W. Binnemaleane en omdat waterwinning problematisch was door de vorst. Ook hier ontwikkelde de brand zich snel door de harde wind. Een groot deel van het vee kon tijdig geëvacueerd worden, voor vier kalveren kwam de redding echter te laat. Een ambulance kwam ter plaatse om één persoon met rookinhalatie te onderzoeken. De brandweerkorpsen van Franeker, Menaldum en Harlingen konden het vuur relatief snel onder controle krijgen waarmee uitbreiding voorkomen kon worden.