Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Grote partij drugs aangetroffen op viskotter Harlingen

Drugs viskotter Harlingen

HARLINGEN- De politie en douane hebben zaterdagavond en zondagochtend een grote partij drugs aangetroffen op een viskotter. Het schip, de Z-181 'Dubbele Senior' die als thuishaven Zeebrugge heeft en dus onder de Belgische vlag vaart werd zaterdagavond binnengebracht door de KLPD en de Kustwacht.

Nadat het schip was afgemeerd in de Nieuwe Industriehaven in Harlingen en er een aantal opvarenden was gearresteerd werd een grootscheepse zoekactie op het schip op touw gezet. Naar verluid werd hierbij circa 300 kilogram cocaïne met een geschatte straatwaarde van tien miljoen euro gevonden. In totaal zijn er 5 personen aangehouden (3 Nederlanders, een Pool en een man uit Montenegro). De FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) doet verder onderzoek in deze zaak. Het schip kwam vanaf de Noordzee. Het is nog onduidelijk waar de drugs vandaan komen en waar deze aan boord zijn genomen van het schip.

Drugs viskotter Harlingen

Drugs viskotter Harlingen

Drugs viskotter Harlingen

Drugs viskotter Harlingen