Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Wederom groei voor haven Harlingen

Wederom groei voor haven Harlingen

HARLINGEN- De Harlinger haven heeft een wederom goed jaar achter de rug. De totale goederenoverslag met zee- en binnenschepen steeg in 2017 met 11% van van 3.720.964 ton naar 4.120.160 ton. Het aandeel van de zeescheepvaart in de totale overslag bedroeg 44%.

Het aantal zeeschepen dat kwam laden of lossen daalde met 8% naar een aantal van 586 schepen. Het aantal zeeschepen dat voor werfbezoek of andere redenen onze haven heeft aangelopen steeg met 4% naar 665 schepen. De overslag binnenscheepvaart steeg dit jaar met 23% naar 2.383.002 ton. Deze stijging wordt grotendeels veroorzaakt door meer overslag van gasolie, zand, schelpen en zout in binnenschepen. Het aantal lossende Noordzeekotters met vis en garnalen, daalde met 8% naar 2271. Het aantal kotters van de Waddenzeevisserij dat in Harlingen kwam lossen bedroeg 2973 een daling van 14%.

Bron: Gemeente Harlingen