Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Haven Harlingen wederom in de lift

Harlinger Haven

HARLINGEN- De Harlinger haven heeft een goed jaar achter de rug. De totale goederenoverslag met zee- en binnenschepen steeg in 2016 met 12% van 3.307.952 naar 3.720.964 ton. Het aandeel van de zeescheepvaart in de totale overslag bedroeg 48%.

Het aantal zeeschepen dat kwam laden of lossen steeg met 28% naar een aantal van 631 schepen. Het aantal zeeschepen dat voor werfbezoek of andere redenen onze haven heeft aangelopen steeg met 31% naar 641 schepen. Ook overslag binnenscheepvaart steeg dit jaar met 9% naar 1.940.093 ton. Deze stijging wordt grotendeels veroorzaakt door meer overslag van zand, grind en zout in binnenschepen. Naast deze vormen van beroepsvaart steeg ook het aantal lossende Noordzeekotters met vis en garnalen en het aantal kotters van de Waddenzeevisserij dat in Harlingen kwam lossen.

Bron: Gemeente Harlingen