Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Jacht zinkt boven Vlieland: opvarende verdronken

Jacht zinkt boven Vlieland: opvarende verdronken

VLIELAND- Zondagochtend is een zeiljacht een paar mijl ten noordwesten van Vlieland omgeslagen en vervolgens deels gezonken. In ieder geval één opvarende is daarbij om het leven gekomen. Rond 09:30 werd opgemerkt dat het circa 7 meter lange jacht in problemen was.

In de hoge branding nabij het Noordzeestrand ter hoogte van de Vliehors sloeg het bootje om. Direct werden KNRM-reddingboten van de stations Texel, Vlieland en Terschelling gealarmeerd. Ook vanuit de lucht werd hulp geboden door een SAR-helikopter van De Kooy en later van een Kustwachtvliegtuig. Rond 10:30 werd een opvarende van het jacht uit het water gehaald door de SAR-helikopter. Het slachtoffer bleek te zijn overleden. Het lichaam is overgebracht naar De Kooy. Ondertussen voerden reddingboten en het Kustwachtvliegtuig zoekslagen uit. In de middag kregen de eenheden assistentie van andere reddingboten en een duikteam van de Koninklijke Marine. Het zeiljacht was met 1 opvarende vertrokken vanuit Engeland, nadat het recent was verkocht aan een andere eigenaar. De opvarende had de Poolse nationaliteit. In de middag werd het zeiljacht 'Dunlin' op het vlielander strand getrokken. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Jacht zinkt boven Vlieland: opvarende verdronken

Jacht zinkt boven Vlieland: opvarende verdronken

Jacht zinkt boven Vlieland: opvarende verdronken

Zoekgebied KNRM-reddingboten en Kustwachtvliegtuig (COASTGUARD01)