Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

KNRM Harlingen redt opvarenden zeiljacht

KNRM Harlingen redt opvarenden zeiljacht

HARLINGEN- Twee opvarenden van een zeiljacht beleefden zaterdagmiddag hachelijke momenten op de Waddenzee, niet ver van de haveningang van Harlingen. De twee kwamen met hun 15 meter lange zeiljacht in de problemen bij de Pollendam. 

Door nog onbekende oorzaak kwam het jacht vast te zitten op de dam waarna het direct slagzij maakte. De opvarenden zonden daarop een 'Mayday' uit via de marifoon. Deze werd beantwoord door het Kustwachtcentrum in Den Helder. Het KNRM-station Harlingen en een SAR-helikopter van De Kooy (Den Helder) werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Aan boord van het jacht was de paniek groot, de opvarenden besloten het schip te verlaten door over te stappen in een reddingsvlot. Reddingboot 'Wiecher en Jap Visser-Politiek' was snel ter plaatse en kon beide opvarenden veilig aan boord nemen vanuit het vlot. Ondertussen was ook de SAR-helikopter ter plaatse om eventueel assistentie bij de reddingactie te verlenen. Een opstapper van de KNRM kon aan boord van het zeiljacht gezet worden om de situatie te inspecteren. Er bleek geen lekkage te zijn. Nadat er een sleepverbinding gemaakt was kon het jacht van de Pollendam getrokken worden en aar de haven van Harlingen gesleept worden.

Foto: KNRM Harlingen

KNRM Harlingen redt opvarenden zeiljacht