Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Kotter ramt sluis Kornwerderzand

Kotter ramt sluis Kornwerderzand

KORNWERDERZAND– Een urker viskotter heeft zaterdagmiddag aan het begin van de middag de net vernieuwde sluisdeuren van de Lorentzsluizen in Kornwerderzand geramd. De sluizen waren na een opknapbeurt voor het eerst in zes weken net één dag weer in gebruik.

Zaterdag werden er gelijk noodreparaties uitgevoerd aan de sluisdeuren maar de deuren zullen volledig vervangen moeten gaan worden. Dit gaat naar verwachting dinsdag plaatsvinden. Totdat de sluisdeuren vervangen zijn moeten grotere schepen omvaren via Den Oever. Kleinere scheepvaart kan via de kleine sluis van Kornwerderzand. Wat de oorzaak van de aanvaring is wordt nog onderzocht.

Foto's: Kevin van der Iest

Kotter ramt sluis Kornwerderzand

Kotter ramt sluis Kornwerderzand

Kotter ramt sluis Kornwerderzand