Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Luchtmachtdagen 2016 Leeuwarden

Luchtmachtdagen 2016 Leeuwarden

LEEUWARDEN- Na een jaar afwezigheid keren de Luchtmachtdagen in 2016 terug. Dit jaar is het de beurt aan Vliegbasis Leeuwarden en wel op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni. En het belooft wederom een gedenkwaardig evenement te worden, waarbij onder andere de F-35's hun opwachting zullen maken.

Tijdens de Luchtmachtdagen zijn er diverse Nederlandse en buitenlandse vliegtuigen te zien, zowel op de grond als in de lucht. Zo zullen befaamde demoteams zoals de Red Devils, Patrouille de France, Red Arrows en de Frecce Tricolore hun opwachting maken met spectaculaire vliegshows en is er uiteraard ook weer de KLU Airpower Demo. Ook op de grond op de zogenoemde 'Static' kunt u groot aantal vliegtuigen bewonderen. Onder andere een E-3A AWACS, C-17 Globemaster III en natuurlijk de F-35 zullen er te zien zijn. Tijdens de Luchtmachtdagen krijgt u een indruk hoe de Koninklijke Luchtmacht een bijdrage levert aan vrede, vrijheid en veiligheid. De Luchtmachtdagen staan dit jaar in het teken van Operatie Luchtsteun, Internationale samenwerking en goed nabuurschap. Voor meer info over de Luchtmachtdagen 2016 kijkt u op Defensie.nl. Uiteraard zal Scannernet.nl aanwezig zijn op deze dagen om een fotoverslag van dit grootse evenement te maken.

Voor diegene die niet aanwezig kunnen zijn is er de Militaire Luchtvaartpagina van Scannernet.nl. Hierop zijn de Luchtmachtdagen te volgen via o.a. ons Flightinfo-systeem en is de communicatie te beluisteren via de live scanner stream. Ook zal de live videostream Luchtmachtdagen 2016 van Defensie erop te zien zijn.