Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Man gered van vastgelopen jacht Waddenzee

Man gered van vastgelopen jacht Waddenzee

HARLINGEN- Hulpverleners hebben donderdagmiddag een man gered van een vastgelopen jacht op de Waddenzee nabij Griend, circa 10 mijl ten noordwesten van Harlingen. De man was eerder die dag vertrokken met zijn stalen bootje vanaf Vlieland.

Halverwege kwam hij mede door de harde wind (windkracht 9) en de hoge golfslag in de problemen en liep vast op een zandplaat ten zuiden van het eiland Griend. De man kon enkel het Kustwachtcentrum in den Helder per telefoon op de hoogte brengen van zijn penibele situatie omdat hij geen werkende marifoon aan boord had. De man wist ook zijn precieze positie niet kenbaar te maken. Het Kustwachtcentrum alarmeerde twee reddingboten van het KNRM-station Harlingen. Zij voeren onder stormachtige condities uit om de boot te zoeken. Een passerende viskotter had iets op een zandplaat waargenomen en dirigeerde de reddingboten naar de juiste locatie. Ter plaatse bleek dat het jacht al droog stond op de zandplaat en dat het onbereikbaar was voor de redders. Hierop werd besloten een SAR-helikopter van De Kooy te alarmeren om de opvarende van boord te halen. Na circa 30 minuten was de helikopter ter plaatse. Deze heeft de opvarende van het bootje gehaald en meegenomen naar De Kooy. De man was flink verkleumd, maar verder in goede conditie. Het stalen bootje is in de nacht van donderdag op vrijdag geborgen door een bergingsbedrijf uit Harlingen.

Man gered van vastgelopen jacht Waddenzee

Man gered van vastgelopen jacht Waddenzee