Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Mayday voor man overboord Vlieland

Mayday voor man overboord Vlieland

VLIELAND- Een goede samenwerking tussen KNRM, Nederlandse Kustwacht en Rederij Noordgat heeft er dinsdagmiddag voor gezorgd dat een overboord geslagen zeiler snel gered kon worden. Om 13:06 zond een opvarende van het zeiljacht 'Watermark' een Mayday uit op VHF16 nadat haar man overboord geslagen was.

De man hing aan een lifeline achter het schip. Bergingsvaartuig 'Hurricane' van Rederij Noordgat, dat toevalligerwijs twee medewerkers van de ambulance aan boord had, zette direct koers naar het Zuider Stortemelk waar het schip zich ter hoogte van de ZSM-5 boei bevond. Ook de reddingboten van de KNRM-stations Vlieland en Terschelling werden gealarmeerd. Reddingboot 'Huibert Dijkstra' van KNRM Vlieland vond de man en haalde deze na circa 20 minuten na de melding uit het water. De man werd overgezet op de 'Hurricane' en nagekeken door het ambulancepersoneel. De gezondheidstoestand van de man bleek goed te zijn. Ondertussen ontfermden opstappers van de reddingboten en een ander bergingsvaartuig van Rederij Noordgat zich om de vrouwelijke opvarende en het zeiljacht. Zowel beide opvarenden als het jacht werden overgebracht naar Vlieland.

Klik HIER om een geluidsopname van dit incident te downloaden

Foto: KNRM Terschelling

Mayday voor man overboord Vlieland