Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Militair ernstig gewond na aanrijding met auto

Militair ernstig gewond na aanrijding met auto

MAKKUM- Een 33-jarige uit Wales afkomstige militair is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt. De man werd aangereden door een auto. De auto is na het ongeval doorgereden. Samen met enkele collega’s liep hij na een avondje stappen ter hoogte van de viszaak over de Workumerdijk.

Ze kwamen uit de richting van het centrum en liepen in de richting van het Beach Resort. De man uit Wales werd vervolgens van achteren geschept door een auto die eveneens uit de richting van het centrum kwam. De bestuurder hiervan reed na de aanrijding met de voetganger door. Het slachtoffer moest met ernstig letsel overgebracht worden naar het UMCG in Groningen. In eerste instantie was het niet duidelijk wie de automobilist was, maar zaterdag meldde zich een bestuurder van de auto die hoogstwaarschijnlijk de militair aanreed bij de politie in Sneek. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De militair verbleef in Nederland in verband met de militaire vliegoefening 'Frisian Flag 2017'.

Bron: Politie.nl