Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Politie Harlingen waarschuwt dierenbezitters

Politie Harlingen waarschuwt dierenbezitters

HARLINGEN- De politie van Harlingen waarschuwt dierenbezitters in de havenstad. Op meerdere plaatsen in Harlingen (Oosterpark/Gamma/Westerzeedijk) zijn de afgelopen weken, gebakken sponzen en giftige gehaktballen of ander vlees gevonden.

De politie in Harlingen wil deze sponzen en giftig vlees voor nader onderzoek verzamelen. Vindt u gebakken sponzen of vlees, bel dan gerust de politie op nummer 09008844.

De gebakken spons is een huis-tuin-en-keuken spons gebakken in (frituur)vet met het doel er een voor honden en katten lekkere lucht en smaak aan te geven.De sponzen zijn erg gevaarlijk voor dieren. In de maag zwelt de spons door het maagsap op. Als het meezit wordt het dier misselijk en braakt het de spons weer uit. Als dit niet lukt kan het zorgen voor een afsluiting van de maag of verstopping verderop in het darmkanaal. Dit gaat gepaard met hevige buikpijn en is levensbedreigend. Voor kleine honden en katten kunnen kleine hoeveelheden al fataal zijn.

Bron: Facebook Politie Noordwest Fryslan