Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Drugslab Herbaijum ontdekt na anonieme tips

Politie onderzoekt verlaten plaats van ongeval Harlingen

HERBAIJUM- De politie heeft vanochtend in een leegstaande woning in het dorp een laboratorium ontdekt voor de productie van synthetische drugs. Tijdens de actie werd niemand aangehouden. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), gaat in de loop van de dag het drugslab ontmantelen.

Bij de politie waren anonieme tips binnen gekomen dat in een leegstaande woning in het dorp mogelijk een drugslaboratorium was gevestigd. Reden genoeg om nader onderzoek te doen. Vanochtend werd besloten om een inval in het pand te doen. Hiervoor werd een arrestatieteam ingezet. Het arrestatieteam vond geen personen in de woning. Wel werd een laboratorium aangetroffen voor het maken van synthetische drugs. Experts van LFO kwamen na het eerste onderzoek tot de conclusie dat het lab recent niet meer in productie is geweest. Op het terrein werd wel chemisch afval aangetroffen. Het sterke vermoeden bestaat dan ook dat in het verleden wel drugs geproduceerd is op deze locatie. Wat voor drugs dit is geweest, is nog onduidelijk. Nader onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Het lab wordt door LFO ontmanteld en al het chemisch afval zal door een gespecialiseerd bedrijf worden afgevoerd.Uiteraard doet de recherche nader onderzoek naar dit lab en naar de mensen die betrokken zijn geweest bij de productie van drugs. Heeft u tips over bovenstaande zaak? Neem dan contact op met de politie via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer) of via Politie Noordwest Fryslan op 0900-8844.

Bron: Politie.nl