Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Onderschepping Russische bommenwerpers boven Noordzee

Gevechtsvliegtuigen onderscheppen Russische bommenwerpers boven Noordzee

NOORDZEE- Belgische en Engelse gevechtsvliegtuigen hebben maandagochtend aan het einde van de ochtend twee Russische bommenwerpers onderschept boven de Noordzee tussen Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

Dit gebeurde circa 200 kilometer ten noordwesten van Den Helder in het luchtruim boven NL verantwoordelijkheidsgebied. De QRA (Quick Reaction Alert) werd uitgevoerd door 2 F16's van de Belgische luchtmacht en 2 Eurofighter Typhoons van de Royal Air Force. De Belgische gevechtsvliegtuigen vlogen na opgestegen te zijn vanaf een Belgische basis supersonisch over Nederland om de twee Russische Tu-160 Blackjacks te onderscheppen. Eenmaal aangekomen in het gebied waar beide Tu-160's vlogen werd de onderschepping vrij snel overgenomen door de Britse gevechtsvliegtuigen. Deze hebben de Russische bommenwerpers nog enige tijd gevolgd waarna de beide vliegtuigen in noordelijke richting verder vlogen. Beide F16's zijn naar Vliegbasis Leeuwarden gevlogen om daar bij te tanken. De Tupolev Tu-160 is een zeer zware strategische bommenwerper. Wat de intenties van beide bommenwerpers waren is niet duidelijk. Russische toestellen worden de laatste tijd steeds vaker gesignaleerd in de omgeving van Nederland.