Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Quick Reaction Alert F16's Vliegbasis Leeuwarden

Quick Reaction Alert F16's Vliegbasis Leeuwarden

LEEUWARDEN- Zaterdag rond 06:30 zijn twee F16's van de Koninklijke Luchtmacht opgestegen vanaf Vliegbasis Leeuwarden voor een Quick Reaction Alert (QRA). Beide gevechtstoestellen waren gealarmeerd omdat een lijnvliegtuig met aan boord een agressieve passagier het Nederlandse luchtruim binnenvloog.

Doel van de actie was het identificeren en het begeleiden van het vliegtuig. Beide F16's hebben kort het KLM-toestel begeleidt. De F16's keerden daarna terug naar Vliegbasis Leeuwarden. De agressieve passagier bedreigde en sloeg medepassagiers. De man werd bij aankomst op Schiphol aangehouden door de Marechaussee.

Archieffoto

Quick Reaction Alert F16's Vliegbasis Leeuwarden

Klik HIER om een geluidsopname van deze actie te downloaden