Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Gewonden door omslaan raft Terschelling

Gewonden door omslaan raft Terschelling

TERSCHELLING- Op het Noordzeestrand bij West aan Zee op Terschelling (Paal-8) zijn dinsdagmiddag een aantal opvarenden van een raft gewond geraakt nadat deze in de branding omsloeg. Circa 10 personen raakten te water.

Enkelen van hen liepen letsel op door het omslaan van de raft in de branding. Vanuit het Kustwachtcentrum Den Helder en de Meldkamer Noord-Nederland werd direct de hulpverlening in gang gezet. KNRM-reddingboten gingen ter plaatse om hulp van het water te verzorgen terwijl op het strand ambulancepersoneel zich over de slachtoffers ontfermde. Hierbij kregen zij assistentie van het SIGMA-team, twee traumahelikopters (MMT's) en de Waddenheli. In totaal raakte zeven opvarenden van de raft gewond. Een aantal hen is per helikopter overgebracht naar ziekenhuizen in Sneek en Leeuwarden. De gewonden hadden onder andere onderkoelingsverschijnselen. Andere betrokkenen werden opgevangen in het nabijgelegen strandpaviljoen en KNRM-boothuis. Ten tijde van het ongeval stond er een forse branding op het strand. De opvarenden van de raft maakten deel uit van een grotere groep mensen. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Foto: Sandra van der Hoogt

Gewonden door omslaan raft Terschelling