Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm

TERSCHELLING- Zondagmorgen is het schip 'Drifa' op de Noordzee, circa 10 mijl ten noorden van Terschelling in de problemen gekomen door de noordwesterstorm die er op dat moment woedde. Rond 09:30 werd de 25 meter lange guardvessel geraakt door een hoge golf waarna de voortstuwing en besturing uitvielen.

De vierkoppige bemanning zond een mayday uit op marifoonkanaal 16 waarna de Nederlandse Kustwacht de hulpverlening opstartte. De reddingboten van KNRM Terschelling en KNRM Ameland voeren uit. Tevens ging het 'Emergency Towing Vessel' 'Guardian' en het bergingsvaartuig 'Runner' van bergingsbedrijf Veltman ter plaatse. Vanuit de lucht bood een kustwachtvliegtuig ondersteuning. De reddingboot 'Frans Hogewind' van KNRM-station Terschelling Paal-8 was als eerste ter plaatse. De redddingboten bleven stand-by bij het schip totdat er een beslissing genomen werd door de eigenaar van de 'Drifa' over wat er met het schip moest gebeuren. Rond het middaguur kon de 'Guardian' een sleepverbinding maken met de 'Drifa'. De situatie werd daarmee onder controle gebracht. De 'Drifa' is vervolgens mee op sleeptouw genomen richting de haven van Den Helder. Boven Vlieland werd de sleep overgenomen door sleepboot 'Hunter' van Rederij Noordgat. De reddingboten konden na een inzet van enkele uren weer retour station.

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm

Guardvessel in problemen op Noordzee door storm