Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Snelboot Koegelwieck vastgelopen op Waddenzee

Snelboot Koegelwieck vastgelopen op Waddenzee

TERSCHELLING- De snelboot 'Koegelwieck' van Rederij Doeksen is woensdag in de namiddag vastgelopen in de Slenk, 4 mijl ten zuiden van Terschelling. De veerboot was onderweg van Terschelling naar Harlingen met 82 passagiers en 6 bemanningsleden toen het buiten het vaarwater aan de grond liep.

Dit gebeurde ter hoogte van de S15-boei. De 'Koegelwieck' kon niet op eigen kracht loskomen en daarom werd via de VC Brandaris om assistentie gevraagd. Rederij Noordgat van Terschelling voer met 3 hulpverleningsvaartuigen uit. De KNRM van West-Terschelling kwam ter plaatse met reddingboot 'Arie Visser'. Gezamenlijk werd er een plan gemaakt om de snelboot los te trekken. Met vereende krachten lukte dit na enige tijd. Direct daarop werd het schip geïnspecteerd op schade. Er werd vastgesteld dat het schip op eigen kracht door kon varen naar Harlingen. Er raakte niemand gewond tijdens het vastlopen van het schip. Wat de oorzaak van het vastlopen was is niet bekend.

Snelboot Koegelwieck vastgelopen op Waddenzee