Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Stankoverlast door brand in afvaloven Harlingen

Stankoverlast door brand in afvaloven Harlingen

HARLINGEN- Door een brand ten gevolge van een technisch probleem in de REC (Reststoffen Energie Centrale) van Omrin aan de Lange Lijnbaan in Harlingen zijn er in Harlingen en omgeving zaterdag veel meldingen van stankoverlast binnengekomen.

In delen van Noord-West Friesland was de geur van verbrand plastic te ruiken. In sommige gevallen leidde dit ook tot irritatie van ogen en luchtwegen, zo luidden de berichten op onder andere Social Media. Het probleem ontstond rond 13:30 in de afvaloven. 's Avonds riep het personeel van de REC de hulp van de brandweer in om te assisteren bij het controleren van de brand. De brandweerkorpsen van Harlingen en Franeker rukten hierop uit. Tevens werden meetploegen van Brandweer Fryslan ingezet om metingen in en om de havenstad te verrichten om te kijken of er schadelijk stoffen waren vrijgekomen. De brandweer maakte bekend dat er geen concentraties gevaarlijke stoffen zijn gemeten door de meetploegen. Na circa anderhalf uur werd het sein 'Brand Meester' gegeven.

Foto: Omrin