Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Weinig overlast door storm en hoogwater

Weinig overlast door storm en hoogwater

HARLINGEN- De storm en de daarmee gepaarde hoge waterstanden hebben vrijdag nauwelijks tot problemen in onze regio geleidt. De wind haalde in de avonduren aan tot een Noordwest 9 beaufort met zware windstoten. Schademeldingen waren er voor zover bekend niet.

De storm zorgde ervoor dat het water aan de Nederlandse kust werd opgestuwd. Op vrijdagmiddag waren er al maatregelen genomen in en om de havens van Harlingen. Zo werden diverse kades afgesloten voor het verkeer en werd de coupure op de Dokkade gesloten. Rond 22:00 werd het hoogste waterpeil in Harlingen gemeten: + 2,97m NAP. Dit zorgde ervoor dat enkele kades onder water kwamen te staan.

Op de Noordzee, 8 mijl ten noorden van Terschelling kwam het containerschip MSC Maria Laura kortstondig in de problemen omdat de voortstuwing wegviel na een probleem met de generatoren. Het 229m lange schip dreef een tijdje stuurloos richting het strand van Terschelling maar de technische problemen konden op tijd verholpen worden zodat het schip haar reis kon vervolgen.

Weinig overlast door storm en hoogwater

Weinig overlast door storm en hoogwater

Weinig overlast door storm en hoogwater

Weinig overlast door storm en hoogwater

Storm en hoogwater Harlingen (13-01-2017)