Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Vier jaar geëist voor zware mishandeling in Harlingen

Vier jaar geëist voor zware mishandeling in Harlingen

LEEUWARDEN- De officier eiste vanmiddag 48 maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk tegen een 36-jarige man uit Harlingen voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Het slachtoffer, Piet Lichtendahl overleed de dag na het incident aan zijn verwondingen.

Eerder werd de man verdacht van doodslag. Uit het dossier en uit hetgeen ter zitting is besproken, bleek dat echter niet kon worden bewezen dat verdachte het opzet had om het slachtoffer van het leven te beroven. De officier vorderde daarom vrijspraak voor doodslag. Wel achtte de officier bewezen dat de verdachte het slachtoffer opzettelijk zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht door hem hard met zijn vuist tegen het hoofd te slaan. Verdachte is een getrainde vechtsporter en nam de aanmerkelijke kans dat, door het slachtoffer tegen het hoofd te slaan, deze zwaar lichamelijk letsel zou oplopen op de koop toe. Het slachtoffer overleed de dag na het incident in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het incident vond plaats in de nacht van 27 op 28 augustus 2015 tijdens de Visserijdagen in Harlingen. De officier gaf aan dat, hoewel het misschien niet de bedoeling van de verdachte was om het slachtoffer te doden, het overlijden van het slachtoffer en het verdriet van de nabestaanden hem is toe te rekenen en eiste 48 maanden gevangenisstraf. Uitspraak volgt over twee weken.

Bron: Openbaar Ministerie