Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Streekbezoek Koningspaar eindigt in Harlingen

Streekbezoek Koningspaar eindigt in Harlingen

HARLINGEN- Maandag hebben Koning Willem Alexander en koningin Máxima een streekbezoek gebracht aan Noordwest-Friesland. De dag begon in Sint Annaparochie en voer onder andere langs Tzummarum, Wier, Franeker en eindigde in Harlingen.

In Sint Annaparochie werd een bezoek aan de Campus Middelsee gebracht waarna koers werd gezet naar Wier om aldaar de tomatenkwekerij 'It Wiid' te bezoeken. In Franeker kon het uiteraard niet anders dat er een kaatswedstrijd moest worden bezocht door het Koningspaar en dat er een bezoek werd gebracht aan het befaamde Eise Eisinga Planetarium. Het streekbezoek werd in Harlingen afgesloten met een bezoek en rondleiding aan Scheepswerf Bodewes in de Nieuwe Industriehaven. Voor de tocht vanaf de werf naar het Stadhuis aan de Noorderhaven werd gebruik gemaakt van het Statenjacht. Onderweg konden de 'Oranjes' nog genieten van een toneelvoorstelling op de SAS-steiger alvorens er koers werd gezet naar de Noorderhaven waar honderden belangstellenden, net als op de rest van de route, het Koningspaar op stonden te wachten. Begeleid door de Commissaris van de Koning John Jorritsma werd het gezelschap verwelkomt door Burgemeester Roel Sluijter en werden zij welkom geheten op het Stadhuis. Het bezoek aan NW-Friesland kwam rond 16:00 tot een einde.

Streekbezoek Koningspaar eindigt in Harlingen

Streekbezoek Koningspaar eindigt in Harlingen

Streekbezoek Koningspaar eindigt in Harlingen