Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Uitslaande brand woning Karveel Franeker

Uitslaande brand woning Karveel Franeker

FRANEKER- Zondagavond heeft er een korte maar hevige brand gewoed op de bovenverdieping van een woning aan de Karveel in Franeker. Rond 18:40 kwam de melding binnen op de meldkamer van de brandweer. Al vrij snel sloegen de vlammen uit het dak van de woning dat onderdeel is van begeleid wonen.

De brandweer van Franeker werd direct gealarmeerd en kreeg assistentie van de hoogwerker van brandweer Harlingen. Bij aankomst van de tankautospuit werd direct het vuur te lijf gegaan met blusschuim (One-Seven). Daarmee werd uitbreiding van de brand voorkomen en kon uiteindelijk de brand geblust worden. Er vielen geen gewonden bij de brand. Uit voorzorg was ambulancepersoneel gealarmeerd. Na circa een half uur werd het sein 'Brand meester' gegeven.

Uitslaande brand woning Karveel Franeker

Uitslaande brand woning Karveel Franeker