Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Franeker veroordeeld voor doden echtgenote

Franeker veroordeeld voor doden echtgenote

FRANEKER- De rechtbank heeft de 71-jarige Pieter den B. veroordeeld tot een celstraf van vier jaar voor het doden van zijn 74-jarige vrouw in februari van dit jaar. Het echtpaar had al lange tijd relationele problemen en dit zorgde ervoor dat er op 9 februari een ruzie ontstond waarbij de man zijn echtgenote wurgde.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van vijf jaar geëist met in acht neming dat de man al op leeftijd is en lijdt aan een vorm van autisme. Volgens de rechtbank is Pieter den B. schuldig aan doodslag en die veroordeelt hem tot een celstraf van vier jaar.

Dode vrouw aangetroffen Eise Eisingastraat Franeker