Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Veerpont zinkt op Noordzee Texel

Veerpont zinkt op Noordzee Texel

TEXEL- Op de Noordzee, circa 10 mijl west van Texel is zondagochtend een veerpont gezonken nadat deze was gekapseisd. De pont, de 'Siebengebirge' werd gesleept door de Poolse sleepboot 'Ikar' toen het rond 04:30 plotseling slagzij maakte.

De sleep was onderweg van Rotterdam naar Finland. Kustwachtvaartuig 'Guardian' voer direct naar de opgegeven positie om assistentie aan te bieden en ook bergingsvaartuig 'Hurricane' en de reddingboot KNRM voeren uit. De pont werd naar een veilige positie gesleept buiten de shipping-lane. Hier zonk het 50 meter lange vaartuig. De locatie van het wrak werd direct gemarkeerd om gevaar voor de scheepvaart te minimaliseren. De oorzaak van het zinken van de pont is nog onbekend, hier wordt nader onderzoek naar gedaan. Dan zal ook gekeken worden of de veerpont geborgen kan worden.

Veerpont zinkt op Noordzee Texel

Veerpont zinkt op Noordzee Texel