Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Vier jaar cel voor mishandeling Harlingen

4 jaar cel voor mishandeling Harlingen

LEEUWARDEN- Een 36-jarige man uit Harlingen is veroordeeld tot vier jaar cel voor de mishandeling van de 58-jarige Piet Lichtendahl uit Kimswerd, vorig jaar augustus. Het incident vond plaats tijdens de Visserijdagen in Harlingen (foto). Het slachtoffer zat in een café aan de Grote Bredeplaats, toen hij een klap in zijn gezicht kreeg.

De verdachte, die ten tijde van het incident dronken was en coke had gebruikt, werd niet veroordeeld voor doodslag, maar voor mishandeling met de dood tot gevolg. Omdat de dader een getraind vechtsporter is, kreeg hij een relatief zware straf. Volgens de rechtbank komen klappen van een vechtsporter “harder aan dan van een gemiddeld mens”. De Harlinger was professioneel kooivechter. Hij moet ook een schadevergoeding betalen van vele duizenden euro's aan de nabestaanden.