Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Opnieuw viskotter aan de grond nabij Harlingen

Opnieuw viskotter aan de grond nabij Harlingen

HARLINGEN- Voor de tweede keer in korte tijd liep er een Urker viskotter vast voor de haven van Harlingen. Vrijdagmiddag overkwam het de 'UK-189' die vanaf de Noordzee naar de haven van Harlingen voer. Vlak voor de haveningang moest het schip ruimte maken voor een tegemoetkomend schip.

Hierdoor raakte te kotter uit koers en kwam het op het zogenoemde 'Blinde werk' van de Pollendam vast te zitten. Mogelijk speelde ook het slechte zicht ten gevolge van de mist een rol in het ontstaan van het incident. Direct na het vastlopen van de 'UK-189' gingen sleepboten van Rederij Tuinman en Rederij Noordgat ter plaatse om te trachten de kotter vlot te trekken. Ondanks vereende krachten lukte dit niet, onder andere doordat het afgaand tij was. 's Nachts rond 02:00 werden nieuwe pogingen gestart bij opkomend water. Rond 03:00 kon de kotter wordt vlotgetrokken om vervolgens afgemeerd te worden in de haven Harlingen.

Foto: Kotter Pictures FB