Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief kunt u alle nieuwsberichten terugvinden die in de loop der tijd op Scannernet.nl geplaatst zijn. Na 4 weken worden de berichten van de nieuwspagina naar dit archief verplaatst. De berichten zijn gerangschikt op datum van plaatsing.

Met de geavanceerde zoekfunctie kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. U kunt zoeken op trefwoord(en) of u kunt nieuwsberichten selecteren per datum om het door u gezocht nieuwsitem te vinden. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Viskotter loopt vast nabij haven Harlingen

Viskotter loopt vast nabij haven Harlingen

HARLINGEN- De Urker viskotter 'UK-64' is zaterdagochtend rond 04:15 vastgelopen voor de haven van Harlingen nadat het schip problemen kreeg met de voortstuwing. Het schip kwam vanaf de Noordzee toen het op de Waddenzee voor de haveningang van Harlingen technische problemen kreeg.

Doordat het schip onbestuurbaar was liep het vast op een ondiepte. De schipper van de 'UK-64' verzocht assistentie via het Kustwachtcentrum. Beide reddingboten van KNRM-station Harlingen voeren uit en ook de 'Hurricane' van Rederij Noordgat bood haar diensten aan. De reddingboten wisten samen met de hulp van een collega-viskotter de 'UK-64' rond 05:50 weer vlot te krijgen. Het schip kon kort daarna veilig worden afgemeerd in de haven van Harlingen.

Foto: KNRM-station Harlingen

Viskotter loopt vast nabij haven Harlingen