scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Frans vliegkampschip participeert in Frisian Flag 2020

Frans vliegkampschip participeert in Frisian Flag 2020

LEEUWARDEN- Het Franse vliegkampschip FS Charles de Gaulle zal meedoen aan de luchtmachtoefening Frisian Flag 2020. Deze grote oefening wordt jaarlijks gehouden vanaf Vliegbasis Leeuwarden. De website Marineschepen.nl heeft de bevestiging gekregen dat het schip vanaf de Noordzee zal participeren in deze oefening. De rol die het ruim 260 meter lange en recentelijk gemoderniseerde schip zal gaan krijgen is nog niet bekend gemaakt.  Zeer waarschijnlijk zullen ook andere marineschepen meedoen aan de oefening.

Lees meer

'Duikers' trotseren kou bij Nieuwjaarsduik Harlingen

'Duikers' trotseren kou bij Nieuwjaarsduik Harlingen

HARLINGEN- De één doet mee om de verse nieuwsjaarskater te verdrijven, de andere heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar en een andere doet het gewoon voor de lol. De Nieuwjaarsduik in Harlingen is inmiddels een traditie geworden en uiteraard vond er ook weer één plaats op Nieuwsjaarsdag 2020. Circa 100 deelnemers trotseerden het zeewater van slechts enkele graden. Samen met de kille wind zorgde het voor koude omstandigheden, maar het kon de pret voor de deelnemers niet drukken. De KNRM en het Rode Kruis hielden een oogje in het zeil.

Lees meer

Brand Sint Annaparochie verwoest huis

Woonhuis Sint Annaparochie verwoest door brand

SINT ANNAPAROCHIE- Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een woonhuis aan de Langhuisterweg in Sint Annaparochie  volledig verwoest. Nadat de melding rond 03:00 binnenkwam bij de Meldkamer Noord-Nederland werden diverse korpsen gealarmeerd om het vuur te bestrijden. Bij aankomst van de eerste eenheden stond de woning al voor een groot deel in brand. In de woning waren geen personen meer aanwezig. De brandweer heeft ingezet op het voorkomen van uitbreiding van de brand. Een schuur achter de woning kon behouden worden.

Lees meer

Scannernet.nl is weer online!

Scannernet.nl weer online!

HARLINGEN- Heugelijk nieuws: Scannernet.nl is weer online en sterker nog: de site is voor een groot deel vernieuwd. Vorige week ging de site offline door een cyberaanval. Eerder dit jaar waren wij al begonnen met het bouwen van een nieuwe website omdat de site (en de techniek erachter) sterk verouderd waren. Omdat de oude site niet meer 'gerepareerd' kon worden hebben wij besloten de nieuwste versie van Scannernet.nl 'vervroegd' online te zetten. Vele bezoekers vroegen zich de afgelopen week af of en wanneer Scannernet.nl weer online zou komen.

Lees meer

Wederom aanrijding op beruchte kruising Franeker

Wederom aanrijding op beruchte kruising Franeker

FRANEKER– Maandagavond vond er wederom een aanrijding plaats op de kruising A. van Voorthuijsenweg - Burgemeester J. Dijkstraweg. Op de betreffende kruising vinden met regelmaat aanrijdingen plaats, ondanks de verkeersmaatregelen die inmiddels genomen zijn. Ook bij deze aanrijding was sprake van een voorrangsfout. Een van de bestuurders raakte gewond bij het ongeval en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een berger heeft beide voertuigen, die fors beschadigd raakten bij de aanrijding afgesleept. De politie deed onderzoek naar de toedracht.

Lees meer

Bergingsvaartuig loop vast op dam haven Terschelling

Bergingsvaartuig vast op dam Terschelling

TERSCHELLING- Zondagavond liep het bergingsvaartuig 'Friendship' vast op het havenhoofd van West-Terschelling. De 40 meter lange kotter kwam in de problemen bij het binnenlopen van de haven. Mogelijk heeft de sterke ebstroom daarbij een rol gespeeld. Direct na het vastlopen kwam de hulpverlening op gang. Diverse bergingsschepen van Rederij Noordgat waren snel ter plaatse om assistentie verlenen. Ook de KNRM station West Terschelling werd gealarmeerd. Ondertussen kwam de 'Friendship' voor een deel droog te liggen en maakte het vaartuig slagzij.

Lees meer

Grote zoekactie naar vermiste viskotter Noordzee

Grote zoekactie naar vermiste viskotter Noordzee

TEXEL- Donderdagochtend rond 05:45 ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder een EPIRB-noodsignaal afkomstig van de viskotter 'UK-165' (Lummetje). Het schip voer circa 6 mijl ten westen van Texel op de Noordzee.  Omdat er geen radiocontact gemaakt kon worden met de kotter werd besloten een grote zoekactie op touw te zetten naar het vaartuig met haar twee opvarenden. Hieraan deden enkele KNRM-reddingboten, Kustwachtvaartuig 'Guardian', marinevaartuig 'Zr. Ms. Makkum' en een aantal viskotters mee.

Lees meer

  • 1
  • 2

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!


Copyright © 2019 iFred