Gemengde inhoud website toestaan

Inmiddels is onze nieuwe website online. De nieuwste versie van Scannernet.nl is toegankelijker en veiliger dan ooit. De website is voorzien van een zogenoemd SSL-certificaat. Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer).  Bij het live gaan van de site bleken echter een aantal onderdelen van Scannernet.nl niet functioneel te zijn. Dit komt omdat deze onderdelen op een andere site 'draaien' dan Scannernet.nl. Niet al deze onderdelen zijn voorzien van SSL-certificaat. De browser 'ziet' deze onderdelen (embedded websites)  als potentieel onveilig. Een aantal van deze onderdelen zijn inmiddels weer online op de site omdat ze afkomstig zijn vanaf een website die voorzien is van SSL-certificaat. het gaat hierbij bijvoorbeeld over de AIS-map van MarineTraffic. 

Andere onderdelen zijn nog niet (standaard) zichtbaar op Scannernet.nl. Dit komt omdat de herkomst (websites) van deze onderdelen nog niet voorzien is van een dergelijk SSL-certificaat. Zo is bijvoorbeeld de ADSB/MLAT map die wij zelf beheren (draait op een eigen, veilige server) niet standaard zichtbaar. Wij streven ernaar om ook deze map (webpagina) van op korte termijn van SSL-certificaat te voorzien zodat deze ook als 'bewezen' veilig wordt gezien door de browsers.

Er is een werkwijze om de 'geblokkeerde' onderdelen zichtbaar te maken in de browsers. Dit betreft een veilige werkwijze wat niet voor een verhoogd beveiligingsrisico zorgt. De werkwijzen voor de verschillende browsers/besturingssystemen vindt u hieronder:

Instellingen voor een specifieke site wijzigen

Windows (desktop)

U kunt rechten voor een specifieke site toestaan of blokkeren. De site gebruikt dan die instellingen in plaats van de standaardinstellingen. Je kunt ook de gegevens voor een site wissen.

 1. Open Chrome op je computer.
 2. Ga naar Scannernet.nl.
 3. Klik links van het webadres op het pictogram dat wordt weergegeven: een hangslot       hangslot , Info       info of Gevaarlijk      alert.
 4. Klik op Site-instellingen.
 5. Wijzig de instellingen voor rechten. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen.  Zet de volgende items op Toestaan: Javascript, Flash, Afbeeldingen & Pop-ups en omleidingen. Zet geluid op Automatisch.

Android-based apparaten

U kunt machtigingen voor een specifieke site toestaan of blokkeren. De site gebruikt dan die instellingen in plaats van de standaardinstellingen.

 1. Open de Chrome-app        chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
 2. Ga naar Scannernet.nl
 3. Tik rechts van de adresbalk op Meer        more > Info        info.
 4. Tik op Site-instellingen.
 5. Tik onder Rechten op een instelling om een wijziging aan te brengen. Als er geen gedeelte Rechten worden weergegeven, heeft de site geen specifieke rechten. Zet de volgende items op Toestaan: Javascript, Flash, Afbeeldingen & Pop-ups en omleidingen. Zet geluid op Automatisch.

iPhone & iPad

 1. Open de Chrome-app        chrome op je iPhone of iPad.
 2. Tik in de rechterbenedenhoek op Meer        meer > Instellingen        setting.
 3. Tik op Instellingen voor content.
 4. Tik op de rechten die je wilt updaten. Zet de volgende items op Toestaan: Javascript, Flash, Afbeeldingen & Pop-ups en omleidingen. Zet geluid op Automatisch.

Meer informatie over 'gemengde inhoud' toestaan in Chrome vindt u op https://support.google.com/chrome/answer/99020?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl

Het kan voorkomen dat deze 'workarounds' niet werken, met name op mobile devices. Voor diegene die toch graag gebruik willen maken van onze ADSB/MLAT map op een 'mobile device' hebben wij de volgende link tot onze beschikking:

http://217.120.149.135:2020/VirtualRadar/mobile.html 

(inlognaam: Scannernet - wachtwoord: VRS2021)

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over bovenstaande dan horen wij uiteraard graag van u. U kunt ons een email sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.