scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Oefening Frisian Flag 2022 in beeld

Frisian Flag 2022 in beeld

LEEUWARDEN- Dit jaar vindt eindelijk 'Frisian Flag' weer plaats. Voor veel luchtvaartliefhebbers een hoogtepunt. Naast het volgen van de oefening door bijvoorbeeld de live scanner streams en de ADSB/MLAT map willen wij de bezoekers van de site ook dit jaar foto's van 'Frisian Flag' gemaakt door de spotters zelf laten zien.

Lees meer

Zonnepanelen woning Kimswerd in brand

Zonnepanelen woning Kimswerd in brand

KIMSWERD- Brandende zonnepanelen op het dak van een woning aan de Sjoerd van Stratenstrjitte in Kimswerd hebben zondagochtend voor veel schade aan de woning gezorgd. De korpsen van Witmarsum en Harlingen bestreden samen de brand. Dit werd vanaf zowel de buitenzijde als vanuit de woning gedaan.

Lees meer

Piet Paulusma (65) overleden

Piet Paulusma (65) overleden

HARLINGEN- Weerman Piet Paulusma is aan de gevolgen van kanker overleden, zo werd zondag bekendgemaakt. De weerman was al geruime tijd ziek. Sinds 1985 was Piet dagelijks te horen en te zien op Omrop Fryslân. Mede daardoor was Piet een bekend en vertrouwd gezicht voor veel Friezen.

Lees meer

Man valt in ruim schip haven Harlingen

Man valt in ruim schip Harlingen

HARLINGEN- Zaterdagmiddag rukten hulpverleners groots uit voor een bedrijfsongeval aan de Lange Lijnbaan in Harlingen. Op een schip dat lag afgemeerd aan de kade bij een scheepswerf was een man enkele meters naar beneden gevallen in een ruim van het schip. Daarbij liep hij verwondingen op.

Lees meer

Boerderij Tzummarum verwoest door brand

Grote brand boerderij Swaerderwei Tzummarum

TZUMMARUM- Vrijdagochtend is een boerderij aan de Swaerderwei in het dorp volledig in de as gelegd door een brand. Bij aankomst van de eerste brandweerkorpsen was de brand al uitslaand en ondanks snelle inzet van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de boerderij zwaar beschadigd raakte.

Lees meer

Massaal afscheid van Piet Paulusma

Massaal afscheid van Piet Paulusma

HARLINGEN- Duizenden mensen hebben vrijdag in Harlingen afscheid van genomen van weerman Piet Paulusma. Piet Paulusma overleed zondag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In het Entrepotgebouw aan de Dokkade konden mensen de laatste eer bewijzen aan Piet.

Lees meer

Zeiljacht zinkt: KNRM in actie

Zeiljacht zinkt: KNRM in actie

TERSCHELLING- Zondagochtend, rond 05:15 werden de KNRM-stations van Vlieland en Terschelling en een SAR-helikopter gealarmeerd voor een automatisch noodsignaal dat werd opgepikt door het Kustwachtcentrum in Den Helder. Het signaal was afkomstig van het Duitse zeiljacht 'Silence'.

Lees meer

Frisian Flag 2022: 28 maart t/m 8 april

Frisian Flag 2022: 28 maart t/m 8 april

LEEUWARDEN- De vorige twee edities van de grote internationale oefening Frisian Flag werden gecanceld vanwege covid-pandemie maar in 2022 vindt Frisian Flag weer plaats en wel van 28 maart tot en met 8 april. Aan de oefening zullen dagelijks circa 50 vliegtuigen uit verschillende landen deelnemen. 

Lees meer

Onstuimig door stormen Dudley & Eunice

Storm 'Corrie' op komst Nederland

HARLINGEN- Aanstaande donderdag en vrijdag gaat een groot deel van Nederland te maken krijgen met onstuimig weer. Twee lagedrukgebieden komen onze kant op en zullen voor veel wind, met name aan de kust gaan zorgen. De beide stormen hebben inmiddels een naam gekregen: Storm Dudley en Eunice.

Lees meer

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!