scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Oefening Frisian Flag 2023 in beeld

Frisian Flag 2023 in beeld

LEEUWARDEN- Dit jaar vindt 'Frisian Flag' in het najaar plaats. Voor veel luchtvaartliefhebbers een hoogtepunt. Naast het volgen van de oefening door bijvoorbeeld de live scanner streams en de ADSB/MLAT map willen wij de bezoekers van de site ook dit jaar foto's van 'Frisian Flag' gemaakt door de spotters zelf laten zien.

Lees meer

Frisian Flag 2023: 2 t/m 13 oktober

Frisian Flag 2023: 2 t/m 13 oktober

LEEUWARDEN- Vliegbasis Leeuwarden is van 2 tot en met 13 oktober gastheer van de internationale oefening Frisian Flag. Aan de oefening zullen dagelijks circa 40 vliegtuigen uit verschillende landen deelnemen. De oefening is vooral boven de Noordzee en boven Friesland en Groningen.

Lees meer

Veel rook bij woningbrand Wijnaldum

Woningbrand Foarryp Wijnaldum

WIJNALDUM- Een flinke binnenbrand heeft donderdagmiddag voor veel schade aan een woning in Wijnaldum gezorgd. De melding van de brand kwam circa 12:50 binnen bij de Meldkamer Brandweer. Deze alarmeerde daarop brandweerkorps Franeker. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling

Lees meer

Doden bij aanvaring schepen Waddenzee

Aanvaring schepen Waddenzee Terschelling

TERSCHELLING- Vrijdagochtend rond 07:15 zijn een watertaxi en veerboot 'Tiger' met elkaar in aanvaring gekomen in vaargeul Schuitengat op de Waddenzee, ten zuiden van Terschelling. Kort na de aanvaring zonk watertaxi 'Stormloper' die onderweg was naar Terschelling deels.

Lees meer

Brandweer ingezet voor gevallen accu

Brandweer Harlingen ingezet voor gevallen accu

HARLINGEN- Vrijdag aan het einde van ochtend viel er tijdens het lossen van een vrachtwagen op de Voorstraat in Harlingen een palletwagen met daarop een accu om. De accu raakte hierdoor beschadigd waardoor er accuzuur vrijkwam. De brandweer van Harlingen werd gealarmeerd

Lees meer

Uitslaande brand garage Midlum

Uitslaande brand garage Midlum

MIDLUM- Een uitslaande brand in een garage naast een woning aan de Bernardlaan in Midlum heeft vrijdagochtend voor veel schade gezorgd. De melding kwam om 05:50 binnen bij de meldkamer brandweer. Er werd snel opgeschaald naar 'Middel-brand' waarop de korpsen Harlingen en Franeker gealarmeerd werden.

Lees meer

The Passion 2023 vanuit Harlingen

The Passion 2023 vanuit Harlingen

HARLINGEN- In 2023 vindt het grootse muzikale paasevenement 'The Passion' plaats in Harlingen, zo heeft KRO-NCRV laten weten. De 13e edititie van het muziekspektakel vindt plaats op 6 april (Witte Donderdag). De cast wordt begin volgend jaar bekendgemaakt.

Lees meer

Amerikaanse luchtmacht naar Vliegbasis Leeuwarden

Vliegoefening Nederlandse & Amerikaanse luchtmacht

LEEUWARDEN- Vliegbasis Leeuwarden ontvangt tussen 17 en 28 oktober  eenheden van de Amerikaanse luchtmacht (USAF). In deze periode vliegen Nederlandse en Amerikaanse gevechtsvliegtuigen gezamenlijke oefenmissies. De verwachting is dat er vanuit de USAF F-15, F-22 en F-35 gevechtsvliegtuigen mee zullen doen.

Lees meer

Brandje horecagelegenheid Harlingen

Brandje in horecagelegenheid Harlingen

HARLINGEN- Een brandende wasmachine in een horecagelegenheid aan de Voorstraat in Harlingen heeft zondag in de middag zowel de brandweer van Harlingen en Franeker uit doen rukken. De melding van de brand kwam binnen bij de Meldkamer Brandweer Noord Nederland.

Lees meer

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!