scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Accu in brand plezierjacht Harlingen

Scheepsbrand Grachtswalplein Harlingen

HARLINGEN- Een kleine brand aan boord van een plezierjacht dat lag afgemeerd in de jachthaven aan het Grachtswalplein in Harlingen zorgde dinsdagochtend voor flinke rookontwikkeling. Een oververhitte accu was de oorzaak van de brand.

Lees meer

Auto te water N393 Tzummarum

Auto te water Kleasterwei (N393) Tzummarum

TZUMMARUM– Op de Kleasterwei (N393) nabij Tzummarum raakte zaterdagavond kort voor 20:00 een auto van de weg en kwam op de kop in de naastgelegen vaart terecht. De enige inzittende kon hevig geschrokken het voertuig op eigen kracht verlaten. Ambupersoneel heeft de man onderzocht op verwondingen.

Lees meer

Container valt van vrachtwagen

Container valt van vrachtwagen Harlingen

HARLINGEN- Op de rotonde Kimswerderweg - Achlumerdijk kende de chauffeur van een vrachtwagencombinatie vrijdagmiddag benauwde momenten. De lege container op zijn vrachtwagen begon te schuiven en viel van de vrachtwagen op het wegdek.

Lees meer

Brand aan boord Koegelwieck

Brand aan boord Koegelwieck

TERSCHELLING- Aan boord van sneldienst 'Koegelwieck' is woensdagavond  kort brand in de machinekamer geweest. Het vuur werd door de bemanning van het schip ontdekt. Direct daarna werd de brandbestrijding opgestart en werd het incident gemeld aan het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Lees meer

Internationale oefening Deviant Dragon

Internationale oefening Deviant Dragon

LEEUWARDEN- In de periode van van 12 tot en met 22 april vindt er een grote oefening vindt plaats in het luchtruim boven de Noordzee en het bestaande oefengebied boven het noorden van Nederland. De internationale oefening heeft de naam Deviant Dragon gekregen.

Lees meer

Auto uitgebrand Lidl Harlingen

Auto uitgebrand Lidl Harlingen

HARLINGEN- Op het parkeerterrein van de Lidl aan de Kimswerderweg in Harlingen woedde vrijdagavond een felle autobrand. De brand ontstond rond 19:45 en ondanks snelle bluspogingen van de eigenaar en omstanders kon niet worden voorkomen dat het vuur zich uitbreidde.

Lees meer

Trein botst met auto op overweg Harlingen

Trein botst met auto op overweg Harlingen

HARLINGEN- Bij een aanrijding tussen een trein en een auto op een bewaakte spoorwegovergang op de Ludingaweg in Harlingen is vrijdagochtend één persoon gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak botste de trein op de auto die daardoor in de naastgelegen slootwal terecht kwam.

Lees meer

Ernstig ongeval A31 nabij Midlum

Ernstig ongeval A31 Midlum

MIDLUM- Op de A31, afslag Harlingen-Havens nabij Midlum vond vrijdagochtend een ernstig ongeval plaats tussen een vrachtwagen en een bestelbus. Door nog onbekende oorzaak reed de bestelbus tegen de achterzijde van de vrachtwagen. De bestuurder van de bestelbus raakte bekneld in zijn voertuig.

Lees meer

Containers overboord Noordzee

Containers 'Baltic Tern' overboord Noordzee

AMELAND- Woensdagochtend sloegen vijf containers overboord van het containerschip 'Baltic Tern'. Het 169 meter lange schip was onderweg van Sint Petersburg naar Rotterdam toen door slecht weer containers overboord sloegen. Het schip voer toen op de Noordzee, circa 30 kilometer ten noordoosten van Ameland.

Lees meer

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!