scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Visserijdagen Harlingen 2020 gaan niet door

Visserijdagen Harlingen 2020 gaan niet door

HARLINGEN- De Visserijdagen Harlingen gaan in 2020 niet door in verband met het corona-virus. Voorzitter Jules Dutrieux laat via de website weten: 'We hebben dit met pijn in ons hart moeten besluiten, maar de huidige onzekere situatie ligt aan die moeilijke besluit ten grondslag'. 'Het is niet mogelijk de Visserijdagen te organiseren zoals men dat van ons gewend is'.

Lees meer

Dolfijn zwemt rond in haven Harlingen

Dolfijn in haven Harlingen

HARLINGEN- In de haven van Harlingen is een dolfijn gespot. Het dier werd maandag voor het eerst gezien en dinsdag liet de dolfijn zich opnieuw zien. Natuurorganisatie SOS Dolfijn is op de hoogte van de aanwezigheid van de dolfijn en houdt dit in de gaten. Het beest is ogenschijnlijk gezond en actief en daarom bestaat de kans dat de dolfijn op eigen kracht de haven van Harlingen weer kan verlaten. Wel roept SOS Dolfijn geïnteresseerden op niet naar de haven van Harlingen te komen om het dier zoveel mogelijk rust te gunnen.

Lees meer

Veerboot Vlieland in problemen op Waddenzee

Veerboot Vlieland in problemen op Waddenzee

HARLINGEN- Donderdagochtend kwam de veerboot 'Vlieland' van Rederij Doeksen door  technische problemen in de moeilijkheden op de Waddenzee, net buiten de haven van Harlingen. De veerboot had even daarvoor de haven van Harlingen verlaten voor de overtocht naar Vlieland toen er aan boord problemen ontstonden. Twee motoren van de veerboot vielen uit en ook communicatie via de marifoon was niet meer mogelijk. Daarnaast stroomde er een flinke hoeveelheid water het schip binnen. 

Lees meer

Frisian Flag 2020: 23 maart t/m 3 april

Internationale oefening Frisian Flag 2020: 23 maart t/m 3 april

LEEUWARDEN- Net als voorgaande jaren zal ook in 2020 de grote internationale oefening Frisian Flag plaatsvinden. Dit jaar vindt de oefening plaats van 23 maart tot en met 3 april. Aan de oefening zullen dagelijks circa 50 vliegtuigen uit verschillende landen deelnemen. Van maandag t/m vrijdag zullen de vliegtuigen twee keer per dag (om circa 09:30 & 13:30) vertrekken vanaf Vliegbasis Leeuwarden voor verschillende trainingsscenario's. Tijdens de oefening wordt van 08.00 tot 17.00 uur gevlogen.

Lees meer

Frisian Flag 2020 gecanceld vanwege Coronavirus

Frisian Flag 2020 gecanceld vanwege Coronavirus

LEEUWARDEN- De grote internationale oefening Frisian Flag 2020 die plaats zou vinden van 23 maart t/m 3 april gaat niet door.  De maatregel is genomen in verband met het Coronavirus dat wereldwijd heerst. Met deze maatregel moet voorkomen worden dat het virus zich verspreidt onder defensiepersoneel en diegene die met hen in contact komen. Naast tientallen gevechtsvliegtuigen zouden ook honderden militairen (vliegers en ondersteunend personeel) naar Leeuwarden komen. 

Lees meer

Brandweerinzet voor rokende transformator

Brandweerinzet voor rokende transformator Harlingen

HARLINGEN- Woensdagmiddag zorgde rookontwikkeling in een transformatorhuisje aan de Lange Lijnbaan in Harlingen ervoor dat zowel netbeheerder Liander als de brandweer van Harlingen in actie moesten komen. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld en verkeer en omstanders op afstand gehouden. Ondertussen is Liander samen met de brandweer naar de oorzaak van de rookontwikkeling gegaan. Daarbij hebben zij  de stroomvoorziening omgeleid zodat de spanning van de met olie gekoelde transformator gehaald kon worden.

Lees meer

Storm Ciara zorgt voor overlast

Storm Ciara op komst: overlast verwacht

HARLINGEN- Zondag, 9 februari moet er in Nederland rekening gehouden worden met de eerste echte storm van 2020. Zondag passeert namelijk een lagedrukgebied ten noorden van Nederland en dit zorgt voor stormachtige condities. Deze storm heeft inmiddels de naam 'Ciara' gekregen. De verschillende weermodellen gaan uit van windkracht 9, mogelijk in het Waddengebied zelfs even 10 beaufort uit zuidwestelijke richtingen. Daarnaast zijn er ook zeer zware windstoten mogelijk.

Lees meer

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!


Copyright © 2020 iFred