scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Gezocht: nieuwe burgemeester Harlingen

Gezocht: nieuwe burgemeester Harlingen

De zoektocht naar de nieuwe burgemeester van gemeente Harlingen is begonnen. Vanaf vandaag mogen inwoners, ondernemers en belangstellenden aangeven welk eigenschappen en kwaliteiten zij graag terugzien in de nieuwe burgemeester.

Lees meer

Brand in weiland Pietersbierum

Brand in weiland Pietersbierum

PIETERSBIERUM- Een brand in een weiland aan de Hearewei (N393) nabij Pietersbierum zorgde vrijdagmiddag voor flinke rookontwikkeling. Op twee plaatsen in het weiland was brand uitgebroken. Het droge gras vatte vlam en het vuur verspreidde zich verder in weiland.

Lees meer

Schade aan woning Harlingen door brand

Woningbrand Kimswerderweg Harlingen

HARLINGEN- Zondagochtend werden de vrijwilligers van brandweer Harlingen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Kimswerderweg in Harlingen. In de woning was brand ontstaan en dit zorgde voor de nodige rookontwikkeling. De bewoner van de woning kon zelf naar buiten komen.

Lees meer

Woonboerderij Pingjum in as gelegd door brand

Woonboerderij Pingjum in as gelegd door brand

PINGJUM- Een woonboerderij aan de Buitendijk nabij Pingjum is woensdagmiddag voor een groot gedeelte in de as gelegd door een grote brand. De brand ontstond tijdens werkzaamheden en breidde zich razendsnel uit, onder andere door de stevige wind en de rieten kap van de boerderij.

Lees meer

Man overboord: grote zoekactie IJsselmeer

Man overboord: grote zoekactie IJsselmeer

BREEZANDDIJK- Na de melding van een man overboord op het IJsselmeer nabij Breezanddijk is donderdagmiddag groot alarm gegeven en een grote zoekactie opgestart. Rond 14:15 kwam er een telefonische melding binnen bij het Kustwachtcentrum (KWC) in Den Helder.

Lees meer

Grote zoekactie drenkeling Ameland

Grote zoekactie drenkeling Ameland

AMELAND- Op Ameland is zaterdagavond een grote zoekactie opgestart voor een drenkeling. Bij het Kustwachtcentrum in Den Helder kwam rond 22:30 de melding binnen van een aantal vermiste zwemmers op het Noordzeestrand bij Buren. Daar bleken 2 meisjes in problemen te zijn geraakt.

Lees meer

Auto over de kop: bestuurster gewond

Auto over de kop Franeker: bestuurster gewond

FRANEKER- Woensdagochtend vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Welsrijperweg (N384) nabij Franeker. Een automobiliste raakt door nog onbekende oorzaak van de weg en belandde ondersteboven in de naastgelegen sloot. De gealarmeerde ambulance kreeg ondersteuning van brandweer en politie.

Lees meer

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!


Copyright © 2020 iFred