scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Boot lek Zuidoostersingel Harlingen

Boot lek Zuidoostersingel Harlingen

HARLINGEN- Zondagavond rukte de brandweer van Harlingen uit na een melding van een boot in problemen in de Rozengracht in Harlingen. De boot bleek in de Zuidoostersingel te liggen en maakte door onbekende oorzaak water.

Lees meer

Containerheftruck in brand haven Harlingen

Containerheftruck in brand haven Harlingen

HARLINGEN- Vrijdagochtend is een containerheftruck zwaar beschadigd geraakt door een felle brand. De heftruck was bezig bezig met werkzaamheden op de Industriehaven in Harlingen toen deze vlam vatte. Direct werd de meldkamer gebeld en de brandweer gealarmeerd.

Lees meer

EOD in actie voor zeemijn Harlingen

EOD in actie voor zeemijn Harlingen

HARLINGEN- De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is zaterdagmiddag in Harlingen ingezet omdat er op de kade van de Industriehaven een deel van een zeemijn aangetroffen werd door een voorbijganger. De zeemijn was eerder in het weekend door een viskotter aan wal gebracht.

Lees meer

Kortsluiting in snackbar Harlingen

Kortsluiting in snackbar Waddenpromenade Harlingen

HARLINGEN- Kortsluiting in de keuken van een snackbar aan de Waddenpromenade zorgde er dinsdagavond voor dat de brandweerkorpsen van Harlingen en Franeker uit moesten rukken. De melding kwam even voor 18:45 binnen bij de Meldkamer Brandweer Noord-Nederland.

Lees meer

Motorjacht in brand Harlingen

Motorjacht in brand  Kanaalweg Harlingen

HARLINGEN- Bij een felle brand is vrijdagochtend rond 09:45 een motorjacht zwaar beschadigd geraakt. Het 15 meter lange jacht lag afgemeerd aan de Kanaalweg in Harlingen. Eerste bluspogingen liepen op niets uit waarop de brandweer werd gealarmeerd door de Meldkamer Noord-Nederland.

Lees meer

F16 crasht op Vliegbasis Leeuwarden

F16 crasht op Vliegbasis Leeuwarden

LEEUWARDEN- Een F-16 van de Belgische Luchtmacht is donderdagochtend gecrasht op Vliegbasis Leeuwarden. Het gevechtsvliegtuig was aan het opstarten op de vliegbasis toen het door onbekende oorzaak tegen een gebouw reed. De piloot wist zichzelf in veiligheid te brengen door de schietstoel te gebruiken. 

Lees meer

Vrachtwagen raakt van de weg A31

Vrachtwagen raakt van de weg A31 Midlum

MIDLUM- Een vrachtwagencombinatie is donderdagochtend van de weg geraakt op de A31 tussen Franeker en Midlum. De vrachtwagen kwam in de naastgelegen greppel terecht. Mogelijk is de chauffeur onwel geraakt waarna de vrachtwagencombinatie van de weg raakte.

Lees meer

Auto in de sloot N31 Harlingen

Auto in sloot N31 Harlingen

HARLINGEN- In de vroege ochtend van dindag 1 juni raakte een auto te water op de N31 nabij Harlingen. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobiliste van de weg en kwam in de naastgelegen sloot terecht. De vrouw kon op eigen kracht uit het voertuig komen. Ze werd door de  brandweer van Harlingen op de kant geholpen

Lees meer

Accu in brand plezierjacht Harlingen

Scheepsbrand Grachtswalplein Harlingen

HARLINGEN- Een kleine brand aan boord van een plezierjacht dat lag afgemeerd in de jachthaven aan het Grachtswalplein in Harlingen zorgde dinsdagochtend voor flinke rookontwikkeling. Een oververhitte accu was de oorzaak van de brand. De brandweer van Harlingen rukte met twee voertuigen uit 

Lees meer

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!