scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Trein botst met auto op overweg Harlingen

Trein botst met auto op overweg Harlingen

HARLINGEN- Bij een aanrijding tussen een trein en een auto op een bewaakte spoorwegovergang op de Ludingaweg in Harlingen is vrijdagochtend één persoon gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak botste de trein op de auto die daardoor in de naastgelegen slootwal terecht kwam.

De bestuurder was de enige inzittende van de auto en moest door de brandweer van Harlingen uit zijn benarde positie worden bevrijdt. Brandweer Franeker kwam met het hulpverleningsvoertuig (HV)  ter plaatse. De persoon is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam met de traumaheli ter plaatse om medische assistentie te verlenen. De betrokken trein kwam enkele honderden meters vanaf de overweg tot stilstand. In de trein vielen geen gewonden. De schade aan de trein en de overweg is, de auto raakte totaal vernield door de aanrijding. Prorail en de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Door de aanrijding kwam het treinverkeer tussen Franeker en Harlingen stil te liggen.

Trein botst met auto op overweg Harlingen

Trein botst met auto op overweg Harlingen

Tags: Harlingen, brandweer, ongeval, aanrijding, traumahelikopter, ambulance, trein, p2000, mmt

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!