scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Aanvaring in mist op Waddenzee

Aanvaring in mist op Waddenzee

WADDENZEE- Woensdagochtend vond er op de Waddenzee onder mistige omstandigheden een aanvaring plaats tussen een pleziervaartuig en een vrachtschip. Net buiten de haven van Harlingen, in de vaarweg 'Boontjes' tussen Harlingen en Kornwerderzand raakten de beide schepen elkaar.

Ten tijde van de aanvaring was het zicht beperkt door de mist. De schipper van het 135 meter lange vrachtschip 'Jolina' bemerkte het pleziervaartuig 'Ellen' pas nadat de aanvaring plaats had gevonden. Na communicatie tussen beide schippers vervolgden beide schepen hun weg. Echter werd op een gegeven moment niet duidelijk waar de 'Ellen' gebleven was en of het schip verder in de problemen was geraakt. Daarop werd door het Kustwachtcentrum in de Den Helder een zoekactie naar het scheepje en de  opvarenden op touw gezet. Hiervoor werden onder andere beide reddingboten van KNRM-station Harlingen, een tweetal schepen van Rederij Noordgat en een aantal andere vaartuigen ingezet. Na een zoekactie van ruim een half uur kwam het bericht dat de 'Ellen' veilig de haven van Harlingen had bereikt. De politie deed nader onderzoek naar de oorzaak en de gevolgen van de aanvaring. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Aanvaring in mist op Waddenzee

Aanvaring in mist op Waddenzee

Aanvaring in mist op Waddenzee

Aanvaring in mist op Waddenzee

Tags: Harlingen, schepen, waddenzee, KNRM, kustwacht, aanvaring

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!