scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Massaal afscheid van Piet Paulusma

Massaal afscheid van Piet Paulusma

HARLINGEN- Duizenden mensen hebben vrijdag in Harlingen afscheid van genomen van weerman Piet Paulusma. Piet Paulusma overleed zondag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In het Entrepotgebouw aan de Dokkade konden mensen de laatste eer bewijzen aan Piet.

Vanaf de veerboot van Vlieland klonk de scheepshoorn en een applaus van de  mensen aan boord als laatste groet. De kist van de weerman werd omringd door een zee van bloemen waar eerder deze week ook bij de woning van de weerman aan het Franekereind in Harlingen al een gedenkplek met bloemen en kaarsjes was ontstaan. Veel vlaggen in Harlingen hingen vrijdag halfstok en op veel plaatsen in de stad was het overlijden en de gedenkdag van Piet het gesprek van de dag. De uitvaart van Paulusma is zaterdag in besloten kring.

Massaal afscheid van Piet Paulusma id=

Massaal afscheid van Piet Paulusma id=

Massaal afscheid van Piet Paulusma id=

Massaal afscheid van Piet Paulusma id=

Massaal afscheid van Piet Paulusma id=

Zaterdag werd er op de Rijksweg in Herbaijum door dorpsbewoners en boeren met tractoren een erehaag gevormd voor de overleden weerman. Bij café Oant Moarn in Herbaijum werd even halt gehouden en klonk er een applaus voor Paulusma. De crematie vond daarna in besloten kring plaats.

Video: Andre Wijkstra

Tags: Harlingen, Piet Paulusma

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!