scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Bergingsvaartuig loop vast op dam haven Terschelling

Bergingsvaartuig vast op dam Terschelling

TERSCHELLING- Zondagavond liep het bergingsvaartuig 'Friendship' vast op het havenhoofd van West-Terschelling. De 40 meter lange kotter kwam in de problemen bij het binnenlopen van de haven. Mogelijk heeft de sterke ebstroom daarbij een rol gespeeld. Direct na het vastlopen kwam de hulpverlening op gang. Diverse bergingsschepen van Rederij Noordgat waren snel ter plaatse om assistentie verlenen. Ook de KNRM station West Terschelling werd gealarmeerd. Ondertussen kwam de 'Friendship' voor een deel droog te liggen en maakte het vaartuig slagzij.

Uiteindelijk werd de sleepboot 'Hunter' van Rederij Noordgat ingezet om het schip van de dam af te duwen. Dit slaagde waarna de 'Friendship' los kwam.  Na een inspectieronde aan boord werd het schip als veilig bevonden en kon het worden afgemeerd aan de kade in de haven van West-Terschelling.

Bergingsvaartuig vast op dam Terschelling

Foto: Sytse Schoustra

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!


Copyright © 2020 iFred