scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Brand aan boord Koegelwieck

Brand aan boord Koegelwieck

TERSCHELLING- Aan boord van sneldienst 'Koegelwieck' is woensdagavond  kort brand in de machinekamer geweest. Het vuur werd door de bemanning van het schip ontdekt. Direct daarna werd de brandbestrijding opgestart en werd het incident gemeld aan het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Deze alarmeerde de KNRM-stations van Terschelling en Vlieland. Ook werd de brandweer van West-Terschelling en Vlieland gealarmeerd. Het lukte de bemanning van de 'Koegelwieck 'om de brand onder controle te krijgen met blusgas. Het schip kon op eigen kracht de haven bereiken. Hierbij werd het begeleidt door KNRM-reddingboten en een hulpverleningsvaartuig van Rederij Noordgat. Eenmaal aangekomen in de haven van West-Terschelling konden alle passagiers het schip rustig verlaten. De brandweer heeft de brand nageblust. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand en de gevolgen ervan.

Brand aan boord Koegelwieck

Brand aan boord Koegelwieck

Brand aan boord Koegelwieck

Brand aan boord Koegelwieck

Foto's: Sytse Schoustra

Tags: terschelling, reddingboten, brandweer, brand, KNRM, kustwacht, Koegelwieck, Rederij Doeksen

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!