scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Brand zorginstelling Dronrijp

Brand zorginstelling 'Herbergier' Dronrijp

DRONRIJP- Zaterdagochtend, rond 04:00 brak er brand uit in een kamer op de eerste verdieping van zorginstelling 'Herbergier' aan de Hearewei. Deze brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling. Direct werd een deel van het pand ontruimd en werd de brandweer gealarmeerd.

Bij aankomst van de eerste brandweereenheden bleken er nog mensen in het pand te zijn. Daarop schaalde  de brandweer op naar "Grote brand' (GRIP-1) en werd er vanuit de Meldkamer Ambulance opgeschaald naar 'Code-10'. Hierop kwamen een 8-tal ambulances, een Mobiel Medisch Team (MMT)  en diverse functionarissen ter plaatse. De brandweer had de kleine brand in de kamer snel onder controle. Geëvacueerde bewoners werden opgevangen in een woning in de buurt. Uiteindelijk werden een aantal personen overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling en/of controle. Tijdens het Commando Plaats Incident (CoPI) hebben de functionarissen van de diverse disciplines regelmatig overleg gepleegd over het incident. Rond 08:15 werd het sein 'einde incident' gegeven.

Foto's: Ytzen Korf

Brand zorginstelling 'Herbergier' Dronrijp

Brand zorginstelling 'Herbergier' Dronrijp

Tags: nieuws, brandweer, brand, Dronrijp, ambulance, p2000, zorginstelling

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!