scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Brand op schip Koningsweg Harlingen

Brand op schip Koningsweg Harlingen

HARLINGEN- Een brand aan boord van een schip aan de kade van Scheepsreparatie Friesland (SRF) aan de Koningsweg in Harlingen heeft de brandweer woensdagmiddag uit doen rukken. De brand ontstond net na 14:00 tijdens werkzaamheden aan het schip. Materiaal aan dek van het schip vatte vlam en zorgde voor een forse rookontwikkeling die op grote afstand al zichtbaar was. Na de eerste alarmering ging brandweer Harlingen met een tankautospuit en hoogwerker ter plaatse. 

Nog tijdens het aanrijden werd er 'middel-brand' gemaakt waarop ook de brandweer van Franeker gealarmeerd werd. Mede omdat de brandweer snel ter plaatse en het adequate handelen van het personeel van SRF was het vuur snel onder controle waarna de nablussen kon beginnen. Hoe groot de schade aan het schip is, is nog niet duidelijk.

Brand op schip Koningsweg Harlingen

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!


Copyright © 2020 iFred