scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Charterschip strandt op dijk Harlingen

HARLINGEN- Het charterschip 'Pallieter' met 14 opvarenden is op tweede pinksterdag op de zeedijk ten noorden van Harlingen gestrand. Het zeilschip kampte met motorstoring en was daardoor voor anker gegaan in het Kimstergat. De harde wind en golfslag zorgde ervoor dat het anker niet meer hield.

Hierdoor dreef het schip richting de zeedijk. De schipper sloeg daarop alarm bij het Kustwachtcentrum in Den Helder. Deze alarmeerde de reddingboten van KNRM-station Harlingen. Zij voeren samen met de 'Skua' van Rederij Noordgat uit om hulp te verlenen. De 'Skua' was als eerste ter plaatse en maakte direct een sleepverbinding met de 'Pallieter'. Daarmee kon het charterschip van de dijk getrokken worden om zo verdere schade te voorkomen. Nadat het schip op veilige afstand van de dijk gesleept was werd de sleep overgenomen door de reddingboten. Het schip werd vervolgens veilig afgemeerd in de haven van Harlingen.

Charterschip strandt op zeedijk Harlingen

Charterschip strandt op zeedijk Harlingen

Charterschip strandt op zeedijk Harlingen

Charterschip strandt op zeedijk Harlingen

Tags: Harlingen, waddenzee, KNRM, charterschip, Rederij Noordgat, kustwachtcentrum

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!