scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Criminaliteit in Haven Harlingen (?)

Haven Harlingen

HARLINGEN- Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Pro Facto in opdracht van het onafhankelijke onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap blijkt dat onder andere de haven Harlingen aantrekkelijk is voor de georganiseerde criminaliteit. Dit geldt ook voor andere havens in het noorden van het land.

 In het onderzoek wordt benoemt dat er geen concrete bewijzen dat er 'georganiseerde criminaliteit' voorkomt in de haven, maar dat het wel is aannemelijk dat dat zo is. De haven zouden aantrekkelijk zijn voor criminelen mede omdat er nauwelijks toezicht zou zijn en dat er ook maar weinig controles uitgevoerd worden,met name 's nachts. Pro Facto stelt dat de zeehavens in het noorden geen prioriteit hebben bij de politie.

Tags: haven, Harlingen, politie

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!