scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Dodelijk ongeval aan boord van charterschip

WADDENZEE- Op een charterschip vond woensdag aan het begin van de middag een ernstig ongeval plaats. Een meisje raakte levensgevaarlijk gewond nadat een mast/giek (gedeeltelijk) afbrak. Ondanks de snelle inzet van hulpverleners kon het leven van het meisje niet gered worden.

De melding van het ongeval kwam net na het middaguur binnen bij het Kustwachtcentrum. Deze alarmeerde daarop  de KNRM-station Terschelling & Vlieland. Ook schepen in de buurt van het betreffende charterschip boden hun hulp aan. Het charterschip bevond zich op dat moment in de 'Westmeep' in de buurt van Terschelling. Aan boord van het schip waren jongeren van een scholengemeenschap in Den Haag. Zij zijn ter plaatse opgevangen door hulpverleners en per reddingboot overgebracht naar de haven van Harlingen waar zij verdere zorg ontvingen. Om de hulpverlening goed te kunnen coördineren werd er 'GRIP-1' afgekondigd. In de haven van Harlingen kwamen hulpverleners van de diverse disciplines samen om het incident af te handelen. Het betrokken charterschip meerde later in de middag af in de haven van Harlingen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Ongeval charterschip Waddenzee

Ongeval charterschip Waddenzee

Ongeval charterschip Waddenzee

Tags: Harlingen, waddenzee, reddingboten, ongeval, KNRM, charterschip, kustwachtcentrum

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!