scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

F-35 aangekomen op Vliegbasis Leeuwarden

F-35 aangekomen op Vliegbasis Leeuwarden

LEEUWARDEN- Donderdagmiddag was het moment daar waar zo lang al naar uitgekeken werd: de aankomst van de eerste F-35 Lightning II die operationeel gaat worden vanaf Vliegbasis Leeuwarden. Met een groots onthaal werd het toestel donderdag rond 15:30 ontvangen op de Vliegbasis. Eerder die dag was het toestel vanaf een vliegbasis in Italië vertrokken voor de vlucht richting Nederland. Daarbij werd het nieuwe gevechtsvliegtuig op een deel van de route naar Nederland geëscorteerd door twee F-16's van de Koninklijke Luchtmacht.

Bij aankomst voerde de F-35 een fly-by uit samen met zijn voorgangers: een F-16, een Hawker Hunter en een Spitfire. Eenmaal geland werd de 'F-009' 'getrakteerd' op een 'schuimsaluut'. Naast de circa 2000 genodigden waren er vele honderden spotters en luchtvaartenthousiastelingen naar de Vliegbasis gekomen. De aanwezigen moesten een beetje langer wachten op de komst van de F-35. Een F-16 met technische problemen moest een voorzorgslanding maken op Vliegbasis Leeuwarden. Met de opvolger van de F-16 beschikt de Koninklijke Luchtmacht eindelijk echt over het zogenoemde 5e-generatie-toestel.

F-35 aangekomen op Vliegbasis Leeuwarden

F-35 aangekomen op Vliegbasis Leeuwarden

F-35 aangekomen op Vliegbasis Leeuwarden

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!


Copyright © 2020 iFred