scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Boerderij Tzummarum verwoest door brand

Grote brand boerderij Swaerderwei Tzummarum

TZUMMARUM- Vrijdagochtend is een boerderij aan de Swaerderwei in het dorp volledig in de as gelegd door een brand. Bij aankomst van de eerste brandweerkorpsen was de brand al uitslaand en ondanks snelle inzet van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de boerderij zwaar beschadigd raakte.

Nadat in eerste instantie de brandweerkorpsen van Franeker en Menaldum gealarmeerd werden door de Meldkamer Brandweer werd er opgeschaald naar 'Grote brand' en later naar 'Zeer grote brand' waarop ook de korpsen van Sint Annaparochie, Harlingen en de hoogwerker van Leeuwarden werd gealarmeerd. Om de blusploegen van bluswater te voorzien werd het grootwatertransport van brandweer Harlingen ingezet. De brand zorgde voor grote rookontwikkeling die over een deel van dorp trok. Daarop werd besloten een NL-Alert uit te laten gaan om de inwoners van het dorp te informeren. Ook ontplofte er een gastank die in de boerderij stond. De politie sloot de doorgaande weg af en hield omstanders op afstand. De brandweer had geruime tijd nodig om het vuur onder controle te krijgen. Een deel van de boerderij stortte in. Later heeft een mobiele kraan delen van de boerderij naar beneden gehaald. Bij de brand vielen geen gewonden. De bewoners en aanwezige dieren werden elders opgevangen.

Grote brand boerderij Swaerderwei Tzummarum

Grote brand boerderij Swaerderwei Tzummarum

Grote brand boerderij Swaerderwei Tzummarum

Grote brand boerderij Swaerderwei Tzummarum

Grote brand boerderij Swaerderwei Tzummarum

Tags: brandweer, schoorsteenbrand, tzummarum, p2000, grote

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!