scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Grote brand Pingjum verwoest loodsen

Grote brand Pingjum verwoest loodsen

PINGJUM- Een grote brand bij een bedrijf aan de Kleinehuisterweg in Pingjum heeft zondagavond twee loodsen en een woning in de as gelegd. Rond 19:24 kwam er een melding van de brand binnen bij de Meldkamer Brandweer.  De brand werd direct als 'Middel brand' geclassificeerd .

Hierop werden zowel de brandweer van Witmarsum als Harlingen gealarmeerd. Omdat er sprake was van een uitslaande brand in een loods waarbij ook een woonhuis door het vuur werd bedreigd werd er verder opgeschaald naar 'Grote brand'. Naast de brandweer van Bolsward werd ook het grootwatertransport vanuit Harlingen naar de brand gestuurd. Bij aankomst van de eerste eenheden brandweer stonden reeds twee loodsen in brand. In de loodsen was met name hout opgeslagen, maar deze dienden ook als stalling van caravans. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning naast de loodsen ook ten prooi viel aan het vuur.  Bij de brand kwam een mogelijk een onbekende hoeveelheid asbest vrij. De brandweer had nog geruime tijd nodig voor de nabluswerkzaamheden. Om voldoende bluswater aan te voeren werd een tweede grootwatertransport (brandweer Joure) gealarmeerd.

Grote brand Pingjum verwoest loodsen

Grote brand Pingjum verwoest loodsen

Grote brand Pingjum verwoest loodsen

Grote brand Pingjum verwoest loodsen

Tags: Harlingen, brandweer, brand, witmarsum, pingjum, grote, Bolsward

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!