scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Ina Sjerps burgemeester Harlingen

Ina Sjerps burgemeester Harlingen

HARLINGEN- De Vertrouwenscommissie, die de benoeming voorbereidt voor de nieuwe burgemeester, heeft op basis van de profielschets en de input die de inwoners/belanghebbenden hebben geleverd via Harlingen spreekt, een selectie gemaakt uit de 25 kandidaten.

De gemeenteraad draagt mevrouw Sjerps voor als nieuwe burgemeester. De raad van Harlingen ziet in mevrouw Sjerps een daadkrachtige en ondernemende burgemeester die uitstekend bij Harlingen past. Mevrouw Sjerps is verheugd met de voordracht van de gemeenteraad: mevrouw Sjerps: “Het karakter van de Harlingers, de menselijke maat, de interessante opgaven en de ligging van de gemeente maken dat ik graag burgemeester van Harlingen wil worden”. Sjerps heeft een lange loopbaan in het openbaar bestuur, ze heeft onder andere gewerkt bij het Rijk, bij de VNG en is gemeentesecretaris/algemeen directeur geweest in onder andere Rotterdam en Apeldoorn. Mevrouw Sjerps is 61 jaar en woont nu nog in Den Haag. Mevrouw Sjerps volgt burgemeester Roel Sluiter op, die op 1 juli 2020 heeft aangegeven vanaf eind mei 2021 te zullen stoppen.

Bron: Gemeente Harlingen

Tags: Harlingen, burgemeester

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!