scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Internationale oefening Deviant Dragon

Internationale oefening Deviant Dragon

LEEUWARDEN- In de periode van van 12 tot en met 22 april vindt er een grote oefening vindt plaats in het luchtruim boven de Noordzee en het bestaande oefengebied boven het noorden van Nederland. De internationale oefening heeft de naam Deviant Dragon gekregen.

Tijdens Deviant Dragon oefenen 50 (jacht)vliegtuigen uit 5 verschillende landen het opereren in grote formaties en grootschalige luchtgevechten. Er doen zo'n 50 verschillende (jacht)vliegtuigen mee uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken en de Verenigde Staten (vanuit Engeland). De (jacht)vliegtuigen stijgen op vanaf en landen op hun eigen vliegbasis (met uitzondering van de Verenigde Staten). Vanaf Vliegbasis Eindhoven vliegt een KDC-10-transportvliegtuig naar het oefengebied en wordt in het Deense luchtruim bijgetankt. De Koninklijke Marine neemt deel aan de oefening met een luchtverdedigings- en commandofregat. Deviant Dragon 2021 is een alternatief voor de jaarlijkse internationale oefening Frisian Flag. Vanwege corona gaat Frisian Flag op Vliegbasis Leeuwarden dit jaar niet door. Uiteraard is de oefening (deels) te volgen via onze live scanner stream Mil-air en onze ADSB-B/MLAT map.

Tags: Leeuwarden, vliegbasis, oefening, EHLW, vliegoefening, gevechtsvliegtuigen, Deviant Dragon, defensie

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!