scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

SAR-actie voor man overboord

SAR-actie voor man overboord Noordzee Vlieland

VLIELAND- Maandag vond er een grote 'Search-and-Rescue' actie plaats op de Noordzee, noord van Vlieland. Rond 13:30 kwam er melding binnen bij de Kustwacht vanaf het cruiseschip 'Europa' dat er mogelijk een persoon overboord was gevallen. Het schip bevond zich op dat moment circa 20 mijl noordwest van Vlieland.

Het tijdstip van overboord raken van de persoon was niet geheel duidelijk. Het Kustwachtcentrum zette hierop een grote zoekactie op touw. De KNRM-reddingstations van Den Helder, Texel, Vlieland en Terschelling werden gealarmeerd en vanuit de lucht werd gezocht door een tweetal SAR-helikopters en een vliegtuig van de Kustwacht. Kustwachtvaartuig 'Guardian' werd ter plaatse gedirigeerd om de zoekactie te coördineren. Ook deed het KWC de oproep aan schepen in de buurt van de opgegeven positie om uit te kijken naar de persoon. De 'Europa' verlegde koers om ook mee te zoeken. Naar verluidt gaat het om een oudere opvarende van het cruiseschip. De weersomstandigheden ter plaatse (windkracht 7 á 8 bft. en een gemiddelde golfhoogte van meer dan 3 meter) maakte het zoeken erg moeilijk. Rond 17:45 gaf het Kustwachtcentrum het sein 'Einde SAR' omdat de overlevingskansen van het slachtoffer inmiddels nihil waren geworden. Alle eenheden werden bedankt voor hun inzet en keerden daarop terug naar hun stations.

Foto header: archiefbeeld KNRM

SAR-actie voor man overboord Noordzee Vlieland

SAR-actie voor man overboord Noordzee Vlieland

SAR-actie voor man overboord Noordzee Vlieland

Tags: noordzee, KNRM, sar, helikopter, zoekactie, overboord

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!