scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Weer helivervoer coronapatiënten

Weer vervoer coronapatiënten Ambulanceheli

LEEUWARDEN- Vanaf maandag 19 oktober wordt er wederom gebruik gemaakt van één van de Ambulancehelikopters (ook bekend als Waddenheli) voor het overplaatsen van coronapatiënten vanuit ziekenhuizen in Nederland. In het voorjaar van 2019 gebeurde dit ook al.

Hiertoe is besloten om de spreiding van de coronapatiënten te continueren en zo effectief mogelijk te laten verlopen. Mogelijk worden er ook patiënten overgeplaatst naar ziekenhuizen in Duitsland. Voor het vervoer wordt een reserve-Ambulanceheli gebruikt, zodat ook het reguliere vervoer van patiënten van de Waddeneilanden gewoon door kan gaan. De helikopter die de 'coronavluchten' uit zal gaan voeren gaat vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant.

Foto: RAV-Fryslan.nl

Ambulancehelikopter Wadden

Tags: traumahelikopter, ambulancehelikopter, corona, waddenhelikopter

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!