scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Piet Paulusma (65) overleden

Piet Paulusma (65) overleden

HARLINGEN- Weerman Piet Paulusma is aan de gevolgen van kanker overleden, zo werd zondag bekendgemaakt. De weerman was al geruime tijd ziek. Sinds 1985 was Piet dagelijks te horen en te zien op Omrop Fryslân. Mede daardoor was Piet een bekend en vertrouwd gezicht voor veel Friezen.

Met zijn uitspraak 'Oant moarn' en zijn betrokkenheid bij de Elfstedentocht van 1997 werd Piet landelijk bekend. Jarenlang presenteerde Piet het weerbericht op SBS6 waarna hij in 2020 de overstap maakte naar Omroep Max en NPO Radio 5. Piet Paulusma woonde al geruime tijd in Harlingen toen hij in 2014 verhuisde naar zijn nieuwe woning aan het Franekereind in de havenstad. Vanuit daar verrichtte hij ook zijn dagelijkse werkzaamheden als weerman. Eerder dit jaar werd Paulusma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor Friesland en talloze organisaties. Piet Paulusma werd slechts 65 jaar oud.

Foto: Leeuwarder Courant

Piet Paulusma (65) overleden

Tags: Harlingen, Piet Paulusma, overleden

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!