scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Schip in problemen door storm

Binnenvaartschip Rehoboth in problemen IJsselmeer

IJSSELMEER- Het vrachtschip 'Rehoboth' is donderdagochtend door de harde wind en hoge golfslag in de problemen geraakt op het IJsselmeer, circa 4 kilometer uit de kust van Makkum. Het 110 meter lange schip vervoerde zout en kwam in de problemen nadat water in de ruimen terecht kwam.

De weersomstandigheden waren op dat moment slecht. Er woedde een zuidwesterstorm, 9 beaufort. Direct nadat de schipper de problemen had gemeld bij het Kustwachtcentrum in Den Helder werd KNRM station Hindeloopen gealarmeerd om hulp te verlenen. Een nabijgelegen werkschip bood direct ondersteuning aan. Reddingboot 'Alida' was korte tijd na de alarmering ter plaatse en nam een aantal opvarenden en een hond over van de 'Rehoboth'. Zij werden naar Kornwerderzand gebracht. Uiteindelijk kwam de 'Rehoboth' aan de grond te staan waardoor het schip niet verder kon zinken. De situatie was daarmee onder controle. In de middag arriveerden bergers om te kijken hoe het water uit het schip kon worden gepompt. Of het schip schade heeft opgelopen is niet bekend.

Binnenvaartschip Rehoboth in problemen IJsselmeer

Binnenvaartschip Rehoboth in problemen IJsselmeer

Binnenvaartschip Rehoboth in problemen IJsselmeer

Tags: IJsselmeer, storm, KNRM, schip, kustwacht, sar, reddingboot

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!